Aardappelspiesen met kruiden-yoghurtdip
Met een heerlijk zelfgemaakt sausje van yoghurt en verse kruiden.
2 personen
minder dan 30 minuten
voorgerecht, tussendoor
160 kcal
Ingrediënten
200 gram aardappelen
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
Peper
2 takjes verse peterselie
2 takjes verse selderij
100 gram halfvolle yoghurt
Bereiding
Boen de aardappelen schoon.
Snijd de aardappelen in stukken. Steek ze aan spiesen en bestrijk ze met de olie.
Rooster de aardappelen op de barbecue in 10 minuten verder gaar en goudgeel. Keer
regelmatig.
Was de peterselie en de selderij en snijd klein.
Maak een saus van de yoghurt, peterselie en selderij en wat peper en serveer met de
aardappelspiesen.
Voedingswaarden per persoon
Energie: 160 kcal
Vet: 6 gram
Waarvan verzadigd vet: 1 gram
Koolhydraten: 20 gram
Waarvan suikers: 2 gram
Vezels: 2 gram
Eiwit: 4 gram
Zout: < 0.1 gram
Dadelballetjes met kokosnoot
Vol energie en met een frisse kick; het perfecte tussendoortje
6 personen
minder dan 15 minuten
nagerecht, tussendoor
65 kcal
Ingrediënten
25 gram ongezouten hazelnoten of walnoten
1 el kokosnoot poeder
20 gram havermout
20 gram dadels
Bereiding
Rooster de noten lichtbruin in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Voeg daarnaast havermout, dadels en hazelnoten toe en meng tot een plakkerig deeg.
Rol balletjes van het deeg en rol ze door het kokosnootpoeder..
Voedingswaarden per persoon
Energie: 65 kcal
Vet: 3 gram
Waarvan verzadigd vet: 0 gram
Koolhydraten: 7 gram
Waarvan suikers: 3 gram
Vezels: 1 gram
Eiwit: 2 gram
Zout: < 0.1 gram